vivo zvanično ulazi na srpsko tržište

Peti proizvođač pametnih telefona u svetu proširuje svoju bazu korisnika u Srbiji

vivo, vodeći globalni proizvođač pametnih telefona, proširuje svoju bazu korisnika u Srbiji. Tokom događaja za medije, kompanija je zvanično obeležila ulazak u našu zemlju. Predstavnike medija pozdravio je rastući tim iz vivo kancelarije u Srbiji, u kojoj trenutno radi 10 stručnjaka iz sektora, kao i viši tim rukovodilaca iz evropskog sedišta kompanije u Dizeldorfu. Predstavnici kompanije su ovu priliku iskoristili da razgovaraju o ključnim partnerstvima, kao i da predstave prvu liniju pametnih telefona za srpsko tržište.

„Veoma nam je drago što možemo da kažemo „Zdravo, Srbijo!“ i zvanično se predstavimo, kao i naše prve pametne telefone za tržište u Srbiji! Naš dolazak je obeležilo vreme puno izazova, a posledice pandemije Korona virusa i dalje osećaju i firme i pojedinci. Ipak, naši planovi za Srbiju i naša posvećenost širenju poslovanja u Evropi ostali su nepromenjeni. Ovo je u skladu sa filozofijom naše kompanije – da radimo pravu stvar na pravi način“, istakao je Deni Deng, potpredsednik i predsednik kompanije vivo za Evropu, i dodao: „Naše evropsko putovanje započetli smo tek u oktobru prošle godine, a već smo dobili izuzetne povratne informacije i pozitivne utiske od naših poslovnih partnera i korisnika. Od našeg prvog koraka i ulaska na međunarodno tržište 2014. godine, posvećeni smo stvaranju novih kvalitetnih iskustva za naše korisnike. Budući da uvek mislimo na njih i brend smo koji voli više od 400 miliona ljudi širom sveta, sigurni smo da ćemo uskoro steći nove prijatelje i u Srbiji“  

Dvadesetpetogodišnji start-up

Brend pametnih telefona vivo, osnovan je u Donguanu u Kini 2011. godine, a razvio se iz bogatog iskustva kompanije sa fiksnim i mobilnim telefonima od 1985. godine kada je kompanija osnovana. Sa godišnjom prodajom od 111 miliona uređaja širom sveta, vivo je trenutno peti proizvođač mobilnih telefona na svetu.

Predstavnici kompanije naglasili su da je vivo u ovom trenutku prisutan u 40 zemalja u svetu. Kao deo globalne strategije, vivo trenutno jača fokus na razvoj mobilnih kamera. To uključuje proširenje tome posvećenih R&D centara, kao i nedavno otvoren centar u Šijanu koji zapošljava 700 stručnjaka, partnerstvo sa vodećom kompanijom na polju optike i optoelektronike, ZEISS, ali i oštar zaokret u korporativnoj strategiji, koja stavlja kameru na prvo mesto, sa ciljem osnaživanja korisnika da zabeleže svoj savršen snimak. S tim na umu, vivo želi da omogući korisnicima najbolje iskustvo kamere smartfona.

Iako relativno nepoznata na srpskom tržištu, vivo je kompanija koja proizvodi pametne telefone, ponosna na veliki broj noviteta koje donosi u sektoru. vivo je bio prva kompanija koja je 2012. godine lansirala pametni telefon sa namenskim hi-fi čipom, model vivo X1. Dve godine nakon toga, napravila je rekord sa najtanjim pametnim telefonom do sada, vivo X5Max, debljine svega 4,75 mm. vivo je 2018. godine lansirao prvi pametni telefon sa tehnologijom skeniranja otiska prsta na ekranu, kao i prvi pravi pametan telefon bez okvira, sa pop-up selfie kamerom – vivo NEX.

Ništa od ovoga ne bi bilo moguće bez izuzetnih partnerstava – istakli su predstavnici vivo kompanije tokom događaja. Jedan od ključnih elemenata bliske saradnje sa kompanijom Google, omogućila je da vivo razvije pametne telefone sa čistom i minimalističkom Google Android verzijom, kao i efikasna i pouzdana ažuriranja za Android 11 operativni sistem, samo dva meseca nakon ulaska na tržište u Evropi. Osim toga, saradnje sa kompanijama kao što su MediaTek, Qualcomm i Samsung, pružile su izuzetan doživljaj korisnicima sa moćnim, ali energetski efikasnim rešenjima sistema na čipu.

Uvid u prve vivo pametne telefone na srpskom tržištu: Non-stop energija

Tokom događaja, vivo je takođe najavio prve pametne telefone koji će se prodavati na srpskom tržištu. Sa izuzetnim performansama baterije, pametnim kamerama i elegantnim dizajnom, vivo Y seriju pametnih telefona već su dobro prihvatili korisnici u Evropi. Opremljeni Qualcomm Snapdragon procesorima i već pomenutom elegantnom i minimalističkom verzijom Androida, uređaji rade besprekorno i intuitivno, pružajući pozitivno iskustvo korisnicima. Čim izvade uređaj iz kutije, korisnici dobijaju notifikaciju za ažuriranje softvera na najnoviju verziju Android operativnog sistema, koja odmah obezbeđuje bolju zaštitu podataka i dodaje mnogo novih karakteristika, tako da je lako razumeti kako se i biznis i privatni korisnici raduju ovom ažuriranju.

Najbolji u trenutnoj ponudi u Srbiji je vivo Y70, izuzetan pametan telefon srednje kategorije sjajnog dizajna i sa odličnim specifikacijama. Osmišljen je kao uređaj koji prati korisnike u svakodnevnom životu, za deljenje informacija i zabavu. Pokreće ga Qualcomm Snapdragon 665 čipset sa Adreno 610 CPU, a brzo punjenje baterije omogućava vivo 33-Watt FlashCharge tehnologija. Kamera je opremljena veoma moćnim senzorom od 48 megapiksela, koji podržava Super Night mode za fotografisanje u uslovima slabog osvetljenja, kao i 4K video snimanje. Ispod AMOLED ekrana, vivo Y70 krije senzor za identifikaciju otiska prsta na ekranu, dok 8GB RAM memorije i 128GB interne memorije omogućavaju izuzetne performanse. Memorija se može proširiti microSD karticom do 1 TB, a u istom nosaču za memorijsku karticu, mogu se istovremeno držati dve SIM kartice.

Odlična cena bez smanjenja performansi: vivo Y20s

vivo je poznat po novim kvalitetnim iskustvima, bez obzira na cenu. Ovo takođe važi i za model srednje kategorije pametnih telefona – vivo Y20s, koji nudi odličan kvalitet izrade i intuitivno iskustvo korisnika. Snagu mu daje 5000 mAh baterija, koja bez poteškoća traje dva dana sa jednim punjenjem i skener otiska prsta koji se nalazi u dugmetu za napajanje, što Y20s čini pouzdanim i lakim za upotrebu. Ovaj telefon takođe ima Qualcomm Snapdragon 460 čipset, koji omogućava korisnicima da ostvare više na svojim uređajima, od jednostavnog internet pretraživanja i multitaskinga, do gejminga.

Y20s Al Triple Macro nudi širok izbor performansi, uključujući Face Beauty i Portrait Light Effects. Korisnici mogu da menjaju perspektive i pretvore fotografije koje su napravili u vrhunska dela fotografije. Sa glavnom kamerom od 13MP, velikim otvorom blende f / 2.2 i PDAF tehnologijom, svaki detalj će zasijati.

Počev od 8. juna, vivo pametni telefoni biće zvanično u prodaji u Srbiji, a moći će da se kupe u Gigatron prodavnicama. Kada je reč o cenama, vivo Y70 će biti dostupan po ceni od 32.999 dinara, dok će vivo Y20s biti dostupan po ceni od 21.999 dinara.

O novostima u kompaniji vivo možete saznati na vivo.com/rs

Beograd, 4. jun 2021.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

twenty − 7 =