Things Solver, inovativna kompanija iz Srbije koja se bavi veštačkom inteligencijom postala deo Asseco SEE Grupe

Akvizicija je deo strategije kompanije ASEE da kontinuirano unapređuje svoja rešenja i nudi najnaprednije proizvode i usluge kupcima

Beograd, 8. februar 2021. godine – Things Solver, inovativna kompanija iz Srbije koja se bavi veštačkom inteligencijom (AI) postala je deo međunarodne Asseco SEE Grupe (ASEE). Sprovodeći svoju strategiju širenja poslovanja, ASEE je udružio snage sa srpskom kompanijom Things Solver i kao vlasnik većinskog udela, zajedno sa novom članicom ASEE Grupe ubrzaće razvoj postojećih i novih proizvoda kako bi dalje proširio i unapredio portfolio softverskih rešenja i pružio još bolju uslugu sadašnjim i budućim klijentima u Evropi i širom sveta.

Veštačka inteligencija i mašinsko učenje postaju ključni deo konkurentnosti u rešenjima za poslovanje i svakodnevni život kroz različite aplikacije i usluge koje koristimo. Srbija se može pohvaliti velikim brojem uspešnih projekata i kompanija koje se bave popularizacijom i razvojem veštačke inteligencije. Jedan od priznatih domaćih primera iz ovog domena je Things Solver – mlada domaća kompanija, čiji je potencijal upravo prepoznala IT kompanija ASEE. Inovativna rešenja kompanije Things Solver danas se koriste u Evropi i Severnoj Americi u sektoru telekomunikacija, maloprodaji i bankarstvu.

“Misija kompanije Things Solver je uvek bila da obezbedi vrednost preduzećima kroz tehnološke inovacije i otkrivanje mogućnosti za rast. Zadovoljstvo nam je, a ujedno i priznanje što je ASEE Grupa prepoznala naše petogodišnje uspešno poslovanje i potencijal za dalji rast unutar Grupe. Čvrsto verujem da će naš zajednički rad na proizvodima i uslugama zasnovan na naprednoj analitici i obradi podataka pružiti dodatnu vrednost unapređenju poslovanja u mnogim domenima, uključujući bankarstvo, maloprodaju i elektronsku trgovinu“, rekao je Darko Marjanović, direktor kompanije Things Solver.

ASEE Grupa deo je Asseco Grupe, najveće IT kompanije u Poljskoj i Centralnoj i Jugoistočnoj Evropi. Asseco Grupa prisutna je u više od 55 zemalja sveta (većina evropskih zemalja, Izrael, SAD, Afrika, Japan i Kanada) sa više od 27.000 zaposlenih.

Pjotr Jelenski, generalni direktor ASEE ovim povodom je istakao: „Kao kompanija usredsređena na praćenje tržišnih trendova širenjem ponude kvalitetnih rešenja kroz primenu savremenih tehnologija i inovacija, veoma smo zadovoljni što je Things Solver postao deo ASEE Grupe. Sa novim članom Grupe, omogućićemo klijentima da na još efikasniji način unaprede poslovanje kroz podatke primenom softverskih rešenja koja omogućavaju dublji uvid u podatke, prediktivnom analizom i generisanjem poslovnih preporuka, što za rezultat ima bolje razumevanje klijenata, poslovnog potencijala i mogućnosti za rast“.

Ovom akvizicijom i uvek u korak sa industrijskim trendovima i potrebama tržišta, ASEE odlučno nastavlja svoje poslovanje kao dugoročan i pouzdan partner klijentima kroz kontinuirano unapređivanje i proširivanje ponude i stručnosti.

O kompaniji Things Solver

Kompaniju Things Solver 2015. godine osnovala su dva studenta i Big Data entuzijasti, Darko Marjanović i Miloš Milovanović. Prve prezentacije i prvi projekat za tim našli su se na njihovom blogu Hadoop Srbija, a sam blog postao je osnova za nastanak sajta organizacije Data Science Srbija, kao doprinos zajednici. Sa velikim kompanijama kao klijentima od samog početka, inovativna rešenja  kompanije Things Solver danas se koriste u Evropi i Severnoj Americi u sektoru telekomunikacija, maloprodaji i bankarstvu. Tokom 5 godina poslovanja, broj zaposlenih je eksponencijalno porastao i premašio je 20. Fokus kompanije Things Solver u Srbiji je na razmeni znanja i učešće u aktivnostima koje organizuje Data Science Srbija.

O ASEE grupi

ASEE jedna je od najvećih IT kompanija u oblasti proizvodnje i primene sopstvenih softverskih rešenja i usluga u regionu Jugoistočne Evrope, Turskoj, Španiji, Portugaliji, Andori, Kolumbiji, Peruu, Dominikanskoj Republici, Slovačkoj i Češkoj. Kompanija pruža ICT rešenja za različite sektore, uključujući finansijski sektor, sektor platnog prometa, javnu upravu i telekomunikacije. Kompanija obezbeđuje proizvode i usluge u okviru platnog prometa pod imenom PAYTEN. Od oktobra 2009. godine akcije ASEE (VSE: ASEECOSEE, ASE) kotiraju se na berzi u Varšavi. ASEE Grupa posluje u 23 zemlje i zapošljava skoro 2.900 ljudi. Više od 10 od 15 najvećih banaka u Jugoistočnoj Evropi već su klijenti ASEE.

ASEE Grupa deo je Asseco Grupe, najveće IT kompanije u Poljskoj i Centralnoj i Jugoistočnoj Evropi. Asseco Grupa prisutna je u više od 55 zemalja sveta (većina evropskih zemalja, Izrael, SAD, Afrika, Japan i Kanada) sa više od 27.000 zaposlenih. Kompanija se razvija kroz organski rast i akvizicije – od 2004. godine izvršila ih je preko 80, a kompanije Asseco kotiraju se na Varšavskoj berzi (WSE), berzi u Tel Avivu i NASDAQ globalnim tržištima. Širenje poslovanja i traženje prilika za sinergiju prioriteti su tvrtke ASEE već dugi niz godina.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

three × four =