„Susret sa Evropom“ u Priboju

Priboj, 22. jun 2017. – Mladi iz Priboja danas su imali priliku da iz prve ruke saznaju više o procesu evropskih integracija i koristima koje on donosi, a posebno o mogućnostima za školovanje, usavršavanje i volontiranje u zemljama Evropske unije.

Njima su tokom „Susreta sa Evropom“ koji je organizovan u okviru kampanje „Evropa, to si TI“ koju finansiraju Evropska unija, Vlada Švajcarske i Vlada Republike Srbije preko razvojnog programa Evropski PROGRES, predstavljeni aktuelni programi podrške EU, sa posebnim osvrtom na one koji su namenjeni mladima – Erasmus +   i Evropski volonterski servis.

„Evropska unija i Vlada Švajcarske su podržale kampanju „Evropa, to si TI” upravo da bi mladi ljudi na jugoistoku i jugozapadu Srbije mogli da saznaju više o suštini procesa evropskih integracija, odnosno kako će ovaj proces i učlanjenje uticati na njihov svakodnevni život.

Mladi kroz studiranje ili volonitranje u zemljama EU mogu da šire svoja znanja i vidike a time  sigurno stvaraju sebi šanse za bolje poslove i bolju budućnost”, rekao je Slobodan Derikonjić, predstavnik Evropskog PROGRESa.

„Imao sam priliku da budem u neposrednom kontaktu sa mladima širom Srbije i raduje me činjenica da su veoma  zainteresovani da postanu deo programa koji im Evropska unija nudi.

Mi smo danas u Priboju da pružimo sve informacije koje će vam pomoći da steknete radno iskustvo kroz Evropski volonterski servis, upoznate različite kulture i da se dodatno usavršavate kroz formalne i neformalne vidove obrazovanja koje nude programi EU za mlade“, naveo je Naim Leo Beširi iz Tima Evropa.

Kako je on rekao najvažnija je želja i motivacija  i pozvao sve mlade ljude od 17 do 30 godina da se više informišu o mogućnostima za studiranje, sportske aktivnosti, putovanja i upoznavanje Evrope na vebsajtu www.erasmusplus.rs.

„Evropska unija i Vlada Švajcarske godinama unazad podržavaju napredak Priboja kroz finansijsku podršku projektima koji doprinose razvoju konkurentnosti lokalne privrede i infrastrukture, jačaju lokalno upravljanje i podstiču socijalnu inkluziju, sve sa ciljem da stanovništvo naše opštine živi bolje.

Neki od tih projekata su direktno uticali na poboljšanje kvaliteta života mladih, kao što je adaptacija omladinskog centra“, istakao je Boris Mrdović, predsednik Skupštine opštine Priboj.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

4 × four =