SBB i SBB fondacija donirali 15 hiljada evra za decu širom Srbije

Predstavnici kompanije SBB i SBB fondacije, zajedno sa svojim zaposlenima posetili su danas svratišta i prihvatilišta za decu i mlade širom Srbije povodom donacije u iznosu od čak 15.000 evra.

Pored donacije u vidu televizora, računara, bele tehnike, video nadzora, konzole za igru,u Svratištu i Dnevnom centru za decu ulice u Beogradu, Svratištu za decu i mlade u Novom Sadu, Centru za razvoj usluga socijalne zaštite „Kneginja Ljubica“ u Kragujevcu, kao i Domu za decu i omladinu bez roditeljskog staranja „Spomenak“ u Pančevu, svu decu posebno su obradovali i novogodišnji paketići koji su im ovom pilikom uručeni.

Marko Tošić, direktor Centra za integraciju mladih zahvalio se predstavnicima i zaposlenima SBB-a i SBB fondacije i istakao da su zahvaljujući njima dobili mogućnost da srede krov, okreče oba svratišta i da su dobili preko potrebne paketiće za sve njihove korisnike. „Imamo veliki broj dece, više od 350, koja svakodnevno dolaze u svratište koje u Beogradu postoji više od deset godina. Pored svih donatora koji su uz nas i bez kojih ništa ne bi bilo moguće, naši najveći donatori su zapravo građani i naše kompanije“, rekao je Tošić. Ovim povodom svim prisutnima obratila se i Jovana Lukić, direktorka SBB fondacije: „Dnevni centar u Beogradu je ustanova u koju veliki broj njenih mladih korisnika aktivno dolazi, ne samo zbog potrebe za hranom i dnevnom higijenom, već i radi uključivanja u obrazovni sistem kako bi svoj život promenili na bolje. Znajući koliko je bilo koji vid donacije i pomoći ovoj deci, posebno u ovom periodu godine značajan, kao i da se njihov broj tokom zimskih dana drastično povećava, zajedno sa našim zaposlenima u SBB-u, SBB fondaciji, Net TV Plusu, United Cloudu i United Mediji, želeli smo da im pomognemo i koliko je to moguće, ulepšamo predstojeće praznike. Pored neophodne popravke plafona, krečenja, mašine za sušenje veša i frižidera, pripremili smo i specijalne novogodišnje paketiće sa slatkišima i igračkama, ali i toplom odećom i potrebnim sredstvima za higijenu i sredstvima za održavanje prostora. Pored Centra za integraciju mladih u Krfskoj i na Novom Beogradu, danas ćemo donaciju istovremeno uručiti i u Novom Sadu, Kragujevcu i Pančevu.“


Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

19 + 18 =