Ruski klasik sa prizvukom Japana oduševio beogradsku publiku

Japanska pozorišna trupa ,,A la place“ je u subotu, 30. septembra, beogradskoj publici priredila nesvakidašnu izvedbu Čehovljevog ,,Galeba“ na sceni Raša Plaović u Narodnom pozorištu.

Ruski klasik sa prizvukom Japana izveden je na japanskom jeziku pod pokroviteljstvom kompanije Japan Tobacco International i Ambasade Japana u Srbiji  kao deo kontinuirane promocije japanske kulture u Srbiji i negovanja 130 godina dugog prijateljstva između dve zemlje.

 

 

„Izuzetno mi je drago što imamo mogućnost da Čehovljev pozorišni jezik koristimo kao sredstvo komunikacije na različitim medijanima jer je za nas vrlo važno da se različite ideje i vrednosti prepliću kroz pozorišne aktivnosti.

Želim da se zahvalim beogradskoj publici na podršci ove večeri, ali veliko hvala i Ambasadi Japana i kompaniji Japan Tobacco International koji su stali iza naše ideje uz duboko razumevanje važnosti odigravanja ove predstave“, izjavio reditelj Cujoši Sugijama (Tsuyoshi Sugiyama) ističući da je glavnu inspiraciju za ovaj komad našao u maestralnom poigravanju ljudskim sudbinama, neizvesnosti i okrutnosti ljudske svakodnevice Čehovljevih likova.

 

 

Japanska pozorišna trupa „A la place“ pre dve godine predstavila se domaćoj publici sa ,,Balkanskim špijunom“ na japanskom jeziku, prijatno iznenadivši i samog Dušana Kovačevića.

Nakon ovogodišnje izvedbe Čehovljevog ,,Galeba“ u Beogradu, „ A la place“ će sa predstavom gostovati i u Lazarevcu, Šapcu, Bijeljini i Virovitici.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

8 − eight =