Proslava deset godina uspešnog poslovanja Generali dobrovoljnog penzijskog fonda

Proslava jubileja ispunjenog pozitivnim poslovanjem

Deset godina nakon osnivanja Generali Društvo za upravljanje dobrovoljnim penzijskim fondovima povećalo je svoju imovinu na 9,3 milijardi dinara i ostvarilo tržišno učešće od 29%.

Ovim povodom, u ponedeljak, 21. nov. organizovano je druženje sa novinarima u restoranu Foccacia, u hotelu Hyatt. Prisustvovalo je preko 30 novinara iz oblasti ekonomije, zainteresovanih da saznaju više o ovoj temi. Prisutnima su se obratili generalni direktor Generali Osiguranja Srbija, Dragan Filipovića, i član izvršnog odbora Nataša Marjanović, prezentujući rezultate fonda u prethodnih 10 godina.

Dobrovoljni penzijski fond Generali Basic od ostvaruje pozitivan prinos od osnivanja. Osnovano 2006. godine, Generali Društvo za upravljanje dobrovoljnim penzijskim fondovima prvo je društvo te vrste u Srbiji. Društvo upravlja fondovima Generali Basic i Generali Index, koji ukupno imaju oko 53.000 članova.

Povodom desetogodišnjice poslovanja, predsenik Izvršnog odbora Generali Osiguranja Srbija Dragan Filipović je rekao: „Ponosni smo na rezultate koje je ostvarilo naše Društvo za upravljanje dobrovoljnim penzijskim fondovima. Finansijski rezultati desetogodišnjeg poslovanja, uprkos neverovatno zahtevnom tržišnom okruženju, odražavaju posvećenost naših ljudi da održe obećanje dato klijentima. Generali stoji na čvrstim osnovama i spreman je da se takmiči i pobedi na današnjem visokokonkurentnom tržištu. Kao prvo Društvo za upravljanje dobrovoljnim penzijskim fondovima na našem tržištu, uložili smo veliki napor u razvoj industrije i širenje svesti o neophodnosti preuzimanja lične odgovornosti za štednju za starost.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

18 − five =