Pošumljavanje i ozelenjavanje Zrenjanina

Akcija za zeleni Zrenjanin

Više od hiljadu sadnica stabala i drugog zelenina biće posađeno u Zrenjaninu zahvaljujući UG Fondaciji, koja je u saradnji sa Gradom Zrenjaninom, započela akciju pošumljavanja i ozelenjavanja budućih golf terena.

Posumljavanje

„Kao jedan od prioriteta UG Fondacije, nastavljamo akciju ozelenjavanja i pošumljavanja. Posebno bismo se zahvalili Gradu Zrenjaninu na saradnji, koja će rezultirati da i ova lokacija uskoro postane prava zelena oaza i mesto za uživanje Zrenjaninaca i svih drugih posetilaca. Golf je sport koji veliku pažnju poklanja očuvanju životne sredine, a građani Zrenjanina izgradnjom golf terena dobijaju još jednu „fabriku kiseonika“, koja će umnogome doprineti unapređenju kvaliteta životne sredine“ – istakla je Jovana Lukić, direktorka UG Fondacije, koja je za ovaj projekat izdvojila oko 400 hiljada dinara.

Ovim povodom, Čedomir Janjić, gradonačelnik Zrenjanina, istakao je da je ovo još jedan od važnih infrastrukturnih projekata: „Zrenjanin ima ambiciju da pored postojećih sportskih objekata, napravi nove i tako obogati sportsku i turističku ponudu grada. Naše su ambicije da budemo jedan od velikih sportskih centara u Srbiji u koji će dolaziti sportisti, i rekreativci i profesionalci.“

CedomirJanjic

U akciji pošumljavanja učestvovali su i predstavnici Golf asocijacije Srbije: „Najpre bih se zahvalila direktorki UG Fondacije zbog ove važne donacije ozelenjavanja. Cilj nam je popularizacija golfa, da Zrenjanin i okolina dobiju trening centar koji će imati kvalitet da primi ne samo Zrenjanice, već i golfere iz okruženja i regiona. Naša sledeća faza je izgradnja klupske kuće i vežbališta, kako bi deca koja aktivno treniraju mogla da primene ono što su naučili u sali i na samom terenu.“ – istakla je Irena Suturović Bogdanović, generalni sekretar Golf asocijacije Srbije.

IrenaBogdanovic

Pored akcije pošumljavanja i ozelenjavanja, UG Fondacija nastavlja i sa drugim ekološkim aktivnostima, među kojima je i podrška projektu čišćenja Srbije sa ciljem promene svesti građana o važnosti očuvanja sredine u kojoj živimo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

18 + twenty =