Pesmom Aleksandre Radović u borbi protiv raka dojke

Povodom obeležavanja Međunarodnog meseca borbe protiv raka dojke, kompanija Avon poklonila je građanima Kragujevca koncert Aleksandre Radović pod nazivom „Upali roze svetlo.“ Zajedno sa brojnom publikom koja se okupila na Platou kod krsta u Kragujevcu, poznata pop pevačica je poslala poruku podrške ženama i njihovim porodicama koje se bore sa najčešćim malignim tumorom kod žena u Srbiji.

 

 

„Moje je veliko zadovoljstvo što sam danas u Kragujevcu, koji jako volim iz nekih ličnih razloga. Drago mi je što postoji kompanija kao što je Avon koja je već godinama posvećena borbi protiv raka dojke. Avon nas podseća da ne zanemarujemo značaj redovnih pregleda, i to ne samo tokom oktobra meseca. Rak je izlečiv ako se otkrije na vreme i zato mi je čast da učestvujem u podizanju svesti i da zajedno sa Kragujevčanima pevam za zdravlje svih žena Srbije. Veoma mi je drago što su građani Kragujevca došli da sa nama pruže podršku ženama koje se suočavaju sa ovom bolešću, ali i podsete sebe i svoje bližnje da se brinu o svom zdravlju. Zajedno smo obasjali Kragujevac ružičastim svetlom i pozitivnom energijom.“ – izjavila je Aleksandra Radović posle koncerta.

 

 

“Avon Akcija za borbu protiv raka dojke je pokrenuta u Srbiji još 2004. godine. Zahvaljujući prodaji proizvoda sa ružičastom vrpcom koje kupuju naše Avon dame, sakupljamo sredstva za fond Akcije sa ciljem da obezbedimo potrebnu opremu za ranu dijagnostiku, podignemo svest o važnosti redovnih pregleda i podržimo programe koji pružaju neophodnu obuku i informacije ženama u borbi protiv raka dojke. Naša Zona sa centrom u Kragujevcu ostvarila je najveći uspeh u prikupljanju sredstava ove godine i upravo zato smo, u znak zahvalnosti, izabrali da Kragujevac bude grad domaćin ovog divnog koncerta. Avon Akcija u okviru globalne kampanje „Upali roze svetlo“, po kome je ovaj koncert nazvan, nastavlja da širi poruku o značaju redovnih pregleda kroz različite aktivnosti, sa osnovnim ciljem – da ni jedna žena ne ostane u mraku kada je u pitanju rak dojke.“ – rekla je Aleksandra Jankovski, PR menadžerka kompanije Avon za Adriatic region.

 

 

Pored pružanja podrške obolelim, posetioci koncerta prisetili su se i žena koje su izgubile bitku sa ovom opakom bolešću puštanjem roze balona u njihovo ime.

 

 

Kompanija Avon ugostila je i predstavnice Ženskog centra Diva, udruženja koje pruža podršku ženama obolelim i lečenim od karcinoma, kao i predstavnice Savetovališta za žene obolele od raka dojke “Jefimija” kojima je namenjena sledeća donacija u okviru Akcije za borbu protiv raka dojke. Prikupljanju sredstava za realizaciju projekta „Tu smo za vas“, koji je Savetovalište za žene obolele od raka dojke pokrenulo sa ciljem da pruži podršku za bolji oporavak ženama obolelim od raka dojke, svako se može uključiti poručivanjem Avon proizvoda sa ružičastom vrpcom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

15 − eleven =