Otvoren Edukativno-kreativni centar za stare u Svetogorskoj

Besplatne računarske i kreativne radionice

Stariji sugrađani dobili su novu priliku za druženje i edukaciju, zahvaljujući donaciji kompanije Japan Tobacco International koja je omogućila otvaranje Edukativno-kreativnog centra u okviru Dnevnog kluba za stare u Svetogorskoj ulici. Korisnicima Dnevnog kluba će od sada biti dostupna besplatna obuka za rad na računaru, kao i različite kreativne radionice u okviru kojih mogu da usvoje nove hobije poput oblikovanja predmeta od gline ili šivenja.

U Beogradu je gotovo petina stanovnika starija od 65 godina, sa tendencijom da se broj starih stalno povećava. Zbog toga je otvaranje novih prostora u kojima kvalitetno mogu da provode slobodno vreme ključno za unapređenje kvaliteta njihovog života.

Svečanom otvaranju centra prisustvovali su Irena Vujović, pomoćnica gradonačelnika Beograda i Goran Pekez, direktor korporativnih poslova i komunikacija kompanije JTI za Zapadni Balkan.

„Trudimo se da stalno unapređujemo naše usluge namenjene starijim sugrađanima, koje trenutno koristi oko 5500 ljudi. Ovo je jedan od 24 kluba koji postoje širom Beograda, a ovom prilikom se zahvaljujem kompaniji JTI na tome što se društveno odgovorno ponaša i izdvaja sredstva kako bi uložila u njih. Pozivam i druge društveno odgovorne kompanije da se priključe, kako bismo oplemenili i ostale prostore ovog tipa i učinili ih još modernijim“ istakla je Irena Vujović, pomoćnica gradonačelnika Beograda.

Natasa-Stanisavljevic-Irena-Vujovic-Suzana-Misic-Goran-Pekez.jpg

“Želimo da podržimo starije sugrađane u nameri da ostanu aktivni i podsetimo ih da nikada nije kasno da nauče neku novu veštinu ili sklope novo prijateljstvo. U ovom centru kvalitetno mogu da provode vreme, a od sada i da unaprede znanje rada na računaru, razviju kreativnost praveći rukotvorine ili jednostavno uživaju u društvu svojih vršnjaka. Smatramo da su projekti ovog tipa jako značajni za naše društvo, jer doprinose kvalitetu života jedne velike i važne društvene grupe, zato ćemo kao kompanija i u budućnosti nastaviti da ih podržavamo“ – istakao je Goran Pekez, direktor korporativnih poslova i komunikacija kompanije JTI za Zapadni Balkan.

Kompanija JTI kontinuirano ulaže u pomoć starijima od 65 godina, koji čine skoro 18 odsto stanovništva u Srbiji prema poslednjem popisu stanovništva. Do sada je kompanija donirala sredstva za rekonstrukciju Doma za stare – Stacionara na Karaburmi, adaptaciju i opremanje prvog specijalizovanog Dnevnog boravka za odrasle sa posebnim potrebama u Mirijevu, kao i za dva Dnevna boravka za stare na Vračaru i Novom Beogradu. JTI pruža podršku i lokalnoj zajednici u kojoj posluje, zahvaljujući čemu je omogućio rekonstrukciju Doma penzionera u Golubincima i Dnevnog centra za invalide rada u Senti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

2 + two =