Održana prva „APA Akademija“ u Kragujevcu
Točeno pivo kao sinonim za kvalitet i uživanje
Ljubitelji piva najčešće ističu da su kvalitet i svežina kriterijumi po kojima biraju omiljeno pivo, a to su upravo glavne karakteristike koje treba sačuvati u svakoj čaši piva. Samo pravilno točeno pivo obezbeđuje punoću ukusa, jedinstvenu aromu i miris, savršenu hladnoću, penu idealne i postojane gustine i naravno besprekorno primamljivu čašu piva koja predstavlja uživanje za sva čula i zadovoljava zahteve i najprobirljivijih.
Upravo zato, Apatinska pivara je organizovala „APA Akademiju“ kako bi barmenima u preko 300 kafića skrenula pažnju na važnost pravilnog točenja i serviranja piva.
Evo nekoliko saveta za barmene koji se odnose na pravilno točenje piva, ali i za sve one koji su zainteresovani da posmatraju proces točenja dok u društvu prijatelja sede za šankom u omiljenom kafiću:
• Važno je koristiti čistu, dobro ohlađenu čašu koja se pri sipanju drži za dršku kako bi se sačuvala od toplote ruku
• Da se ne bi izgubilo na ukusu i aromi piva, prvi mlaz iz točilice se ne sipa direktno u čašu jer je bio u kontaktu sa vazduhom
• Pivo se pravilno toči pod uglom od 45 stepeni i tako se stvara savršeni odnos pene i tečnosti
• Pena treba da bude jednaka debljini dva prsta ruke, ni manje ni više.
Povezani članci
Privreda na putu zelene tranzicije
Kako će novi Zakon o energetici uticati na dalju dekarbonizaciju privrede?
Čak 31% ispitanika povratak na posao posle odmora smatra stresnim
z tri saveta kompanije Mars i brenda Orbit povratak u rutinu će biti lakši