
Održana prva „APA Akademija“ u Kragujevcu
Točeno pivo kao sinonim za kvalitet i uživanje
Ljubitelji piva najčešće ističu da su kvalitet i svežina kriterijumi po kojima biraju omiljeno pivo, a to su upravo glavne karakteristike koje treba sačuvati u svakoj čaši piva. Samo pravilno točeno pivo obezbeđuje punoću ukusa, jedinstvenu aromu i miris, savršenu hladnoću, penu idealne i postojane gustine i naravno besprekorno primamljivu čašu piva koja predstavlja uživanje za sva čula i zadovoljava zahteve i najprobirljivijih.
Upravo zato, Apatinska pivara je organizovala „APA Akademiju“ kako bi barmenima u preko 300 kafića skrenula pažnju na važnost pravilnog točenja i serviranja piva.
Evo nekoliko saveta za barmene koji se odnose na pravilno točenje piva, ali i za sve one koji su zainteresovani da posmatraju proces točenja dok u društvu prijatelja sede za šankom u omiljenom kafiću:
• Važno je koristiti čistu, dobro ohlađenu čašu koja se pri sipanju drži za dršku kako bi se sačuvala od toplote ruku
• Da se ne bi izgubilo na ukusu i aromi piva, prvi mlaz iz točilice se ne sipa direktno u čašu jer je bio u kontaktu sa vazduhom
• Pivo se pravilno toči pod uglom od 45 stepeni i tako se stvara savršeni odnos pene i tečnosti
• Pena treba da bude jednaka debljini dva prsta ruke, ni manje ni više.
Povezani članci
JTI ugovorio sadnju sa više od 300 proizvođača duvana
Kompanija Japan Tobacco International (JTI), najveći proizvođač i jedina inostrana kompanija koja
Ovacije za „MUNJE OPET“
Najavljujući urnebesnu filmsku avanturu o maturskoj ekskurziji u Beču, glumci su na premijeru stig
Šansa za roditeljstvo obolelima od malignih bolesti – Zamrzavanje reproduktivnog materijala o trošku RFZO
Najučestaliji malignitet u reproduktivnom dobu žene je rak dojke, a sve više mladih u periodu od