#ObećanjePlaneti kompanije Mars za borbu protiv klimatskih promena

Beograd, 9. oktobra, 2019. godine – U okviru borbe protiv klimatskih promena, kompanija Mars pokrenula je novu inicijativu pod nazivom #ObećanjePlaneti i obavezala se da će dodatno smanjiti emisiju štetnih gasova, a sve u skladu s glavnim ciljem Pariskog sporazuma – ograničavanje globalnog zagrevanja na ispod 1,5 stepeni Celzijusa

Pomenuta obaveza deo je kontinuirane kampanje kompanije Mars da svoje poslovanje zasniva na 100% obnovljivim izvorima energije do 2040. godine. Danas kompanija Mars iz obnovljivih izvora nabavlja više od polovine električne energije – čak 100% u zemljama među kojima su SAD, Velika Britanija i Meksiko, a uskoro će među njima biti i Australija. Mars prepoznaje uticaj industrije na posledice klimatskih promena, a inicijativom #ObećanjePlaneti kompanija potvrđuje da moramo da ubrzamo i povećamo zalaganja kako bismo doprineli stvaranju zdrave planete kao boljem mestu za život svih nas.

Nova inicijativa pokrenuta je posle investicije od milijardu dolara u okviru Plana održivosti kroz generacije kojim kompanija Mars ubrzava korake u borbi protiv niza globalnih pretnji tako što sagledava situaciju i van svog poslovanja, sve do najšireg lanca snabdevanja. Njime je obuhvaćeno i smanjivanje ukupnih emisija gasova s efektom staklene bašte za 27% do 2025, tj. za 67% do 2050. 

#ObećanjePlaneti naglašava zajedničku odgovornost kompanija, institucija i građana sveta za delovanje u vezi s klimatskim promenama. Samim tim, Mars će u sklopu inicijative podstaći klimatske kampanje, ne samo u okviru poslovanja, već i podsticanjem saradnika, dobavljača i građana širom sveta da se založe za zaštitu planete i rešavanje uzroka klimatskih promena. 

„Klimatske promene su stvarna pretnja društvu. U našem poslu je već prepoznajemo kao rizik po rad malih porodičnih poljoprivrednih gazdinstava koje obezbeđuju veći deo naših sirovina. Stoga, mi smo kao kompanija postavili ambiciozne ciljeve u vidu promene načina poslovanja, a sve kako bismo doprineli postizanju održivog razvoja. Takođe, inspirisani smo i mladim aktivistima koji zahtevaju konkretne korake, baš kao i ulogom svih nas kao pojedinaca u pokretanju promena. Naša inicijativa #ObećanjePlaneti poziva na jednostavne, svakodnevne korake koje danas svako može da preduzme u cilju stvaranja bolje sutrašnjice.“ – izjavio je Grant F. Rid, generalni direktor kompanije Mars.

O inicijativi #ObećanjePlaneti


#ObećanjePlaneti je globalna klimatska inicijativa koju je pokrenula kompanija Mars, Incorporated radi zaštite planete i rešavanja posledica klimatskih promena. Inspirisani klimatskom kampanjom UN ActNow, pozivamo ljude da se obavežu na svakodnevne korake kojima se štiti planeta i osigurava njeno zdravlje i napredak za buduće generacije – bilo putem korišćenja obnovljive energije, šetnje do posla ili petominutnog tuširanja.

O kompaniji Mars, Incorporated


Kompanija Mars je porodično preduzeće koje sa više od 100 godina tradicije proizvodi raznovrsne proizvode i pruža usluge za ljude i voljene kućne ljubimce. S više od 35 milijardi dolara prodaje, kompanija predstavlja globalno preduzeće koje proizvodi neke od najomiljenijih svetskih brendova: M&M’s®, SNICKERS®, TWIX®, MILKY WAY®, DOVE®, PEDIGREE®, ROYAL CANIN®, WHISKAS®, EXTRA®, ORBIT®, 5™, SKITTLES®, UNCLE BEN’S® i COCOAVIA®. Sa sedištem u Meklinu u američkoj državi Virdžiniji, kompanija Mars posluje u više od 80 zemalja. Pet Mars principa – kvalitet, odgovornost, uzajamnost, efikasnost i sloboda – nadahnjuju više od 125.000 naših saradnika na svakodnevno delovanje u cilju stvaranja sutrašnjeg sveta u kom planeta, ljudi i kućni ljubimci mogu da napreduju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

twelve + 7 =