Ljubitelji „Guče” društveno odgovorni

56. Dragačevski sabor trubača u Guči bio je i u znaku društvene odgovornosti.

Pored brojnih koncerata i zabavnih aktivacija, Apatinska pivara je i ove godine nastavila sa realizacijom edukativnih kampanja.

U cilju podizanja svesti o društvenoj odgovornosti, ali i željom da na zabavan način edukuje posetioce Sabora, tim Apatinske pivare organizovao je brojne aktivnosti u okviru kampanja
„Reciklirajte i Vi” i „Kad pijem, ne vozim” i akcije „Čep za hendikep”

Posetioci su mogli istovremeno da se zabave i da budu društveno odgovorni – veliku pažnju privukle su aktivacije u okviru tradicionalne kampanje Apatinske pivare “Reciklirajte i Vi” koja se realizuje od 2008. godine. Ove godine, tim Apatinske pivare pripremio je “reciklažno kuglanje”, u kojem su limenke bile u ulozi kegli koje je trebalo oboriti pomoću reciklirane limenke, kao i “reciklažni triatlon” koji je podrazumevao vožnju recikla i presovanje limenki, „šutiranje“ na koš ispresovanih limenki i na kraju njihovo skupljanje i nošenje do kante trčećim korakom.

Akcijom „Čep za hendikep“ motivisani su ljude dobre volje da prikupljaju i recikliraju plastične čepove, kako bi od novca od reciklaže bila kupljena ortopedska pomagala za osobe sa invaliditetom u Srbiji. Tokom trajanja Sabora, posetioci su mogli da se slikaju sa modnim detaljima od čepova, koji su specijalno izrađeni za ovu priliku, a u saradnji sa Fakultetom primenjenih umetnosti napravljen je poseban eksponat – invalidska kolica od plastičnih čepova, koja predstavljaju simboličan poziv za učešće u akciji.

Poslednjeg dana manifestacije realizovane su akcije u okviru dugogodišnje i već dobro poznate kampanje „Kad pijem ne vozim“ koja ima za cilj da podigne svest javnosti o odgovornoj konzumaciji alkohola – posetioci su testirali svoje mogućnosti tako što su noseći „pijane naočare“ pokušali da otključaju bravu i hodaju po pravoj liniji.

Aktivacije koje su zabavile posetioce Guče

Džinovski Jelen
Veliku pažnju posetilaca manifestacije privukla je impozantna konstrukcija na Jelena visoka čak 8,
a široka četiri metara

Kopanak
Posetioci Sabora pokušali su da pogode gol nesvakidašnjom i predimenzionalnom kombinacijom kopačke i opanka

Limbo
Interesovanje velikog broja ljudi privukao je Jelen Limbo na kojem je svaki učesnik sa jelenskim rogovima na glavi prolazio ispod visećih limenki pokušavajući da ih ne dotakne.

Jelen Pong
Ekipa koja je pokazala najveću spretnost u svima već dobro poznatom „Beer Pongu“

Tradicionalno dobar tandem – Jelen pivo i Guča

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

4 × two =