Kompanija Mars slavi žene koje menjaju pogled na svet

Bilo da se radi o poziciji višeg rukovodstva u velikoj kompaniji, konsultantskoj poziciji u maloj radnji ili u poljoprivredi, jedno je jasno – obezbeđivanje većeg učešća žena u poslovanju donosi merljive koristi preduzećima, celoj industriji i društvu. Kompanija Mars je prepoznatljiva po svom dugogodišnjem istrajnom zalaganju za stvaranje rodno ravnopravnog radnog okruženja, kroz pokretanje društveno odgovornih kampanja i inicijativa.

„Želimo da svet, koji je pred nama, bude inkluzivan i da se svi osećaju prihvaćeno. Zalažemo se za osnaživanje žena jer je neophodno da se uspostavi određeni vid podrške kako bi se postigao pun potencijal. U ovo nas je ubedila i naša #HereToBeHeard kampanja. Shvatili smo da je neophodno da, ukoliko želimo da poboljšamo svet za sve nas, zapravo oslušnemo ljude koji će deliti taj svet sa nama. Inkluzivan svet u kojem se svi osećaju kao da pripadaju, je nešto što svako od nas u kompaniji Mars želi da vidi. I to je tema kojom se jako aktivno i kontinuirano bavimo”, istakla je Vanja Vagić, menadžerka korporativnih poslova kompanije Mars.

Uoči proslave Međunarodnog dana žena, kompanija Mars najavila je svoju najnoviju globalnu M&M’s inicijativu, kroz koju nastoji da podrži preduzetnice i žene koje postavljaju nove standard i inovacije u svojim poljima – i na taj način menjaju status kvo. U okviru svoje #FlipTheStatusQuo inicijative, kompanija će dodeliti 20 grantova od po 10.000 dolara ženama koje prave promene na bolje i stvaraju pozitivan uticaj na svet. Pobednice će biti identifikovane u partnerstvu sa M&M’S FUNd Savetodavnim savetom i istaknute na M&M’S digitalnim i društvenim platformama danas, na Međunarodni dan žena.

Temeljitost i iskreno zalaganje kompanije Mars za rodnu ravnopravnost, moguće je uočiti u svim oblastima poslovanja kompanije. Uoči današnjeg dana, Mars nastoji da proslavi izuzetne žene i saradnice koje unutar same kompanije predvode promenu i menjaju status kvo.  Inspirisan M&M’s #FlipTheStatusQuo projektom, Mars je želju za podsticanjem rodne ravnopravnosti u radnom okruženju proširio i implementirao u nameri da ohrabri i svoje zaposlene širom sveta, uključujući i Srbiju – kako bi doprineo izgradnji inkluzivnijeg sveta u kome žene mogu da ostvare svoj puni potencijal. Mars je izdvojio fond od 100.000 dolara koji će se uložiti u lični razvoj i napredak 10 saradnica unutar kompanije koje menjaju status kvo.

Istrajnost Mars kompanije u nameri da stvori društvo u kojem se svi osećaju prihvaćeno, ogleda se i u prethodnim projektima koje je kompanija sprovela u nameri da doprinese dijalogu o rodnoj ravnopravnosti. Među njima je i globalna kampanja #HereToBeHeard, koja je bila pokrenuta u okviru programa „Full Potential“ kako bi omogućila prevazilaženje različitosti i postizanje jednakosti na radnim mestima, tržištu, kao i u svim zajednicama širom sveta. Kompanija Mars ističe koliko je svaki glas u okviru ove studije bio značajan za oblikovanje budućnosti,  a 10.000 žena iz preko 80 zemalja podelile su svoje mišljenje i rekle šta je potrebno uraditi za postizanje ravnopravnosti. Prikupljena mišljenja deo su globalne studije koja je podeljena sa čitavim svetom i poslužila je za razvoj aktivnosti i inicijativa usmerenih ka stvaranju jednakih mogućnosti za sve.

Kompanija Mars pruža jednake mogućnosti za karijeru svim svojim zaposlenima nastojeći da obezbedi 100% rodnu ravnotežu u raspodeli liderskih pozicija u globalnim timovima kompanije. Trenutno, 43% rukovodilaca Mars, Inc. čine žene, a u regiji Mars UBBAI, koja se sastoji od 15 tržišta uključujući Srbiju, odnos rodne ravnoteže je 43% ženskih naspram 57% muških zaposlenih.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

11 + fourteen =