Kompanija JTI među najboljim poslodavcima u Srbiji

Beograd 1. februar 2019. godine – Od fleksibilnog radnog vremena koje je postalo imperativ kada je reč o balansu između posla i privatnog života, do brojnih prilika za razvoj karijere od Švajcarske od Brazila – to su samo neke od odlika koje kompanija JTI kreira po meri zaposlenih. Ove i mnoge druge odlike radnog okruženja još jednom su dobile priznanje nezavisnog Top Employers Instituta kao najbolje radne prakse u Srbiji.

„Posvećeni smo tome da uvek budemo konkurentni na tržištu, što nam je obezbedilo da u našoj kompaniji imamo vrhunske talente. Posao se tu ne završava, jer mi kontinuirano unapređujemo uslove koji obezbeđuju dobrobit i dalji profesionalni razvoj naših zaposlenih koji su naš najveći resurs. Samo prošle godine, 12 odsto zaposlenih je unapređeno, mnogi su započeli uspešne međunarodne karijere na visokim pozicijama, imamo pristup najnovijim poslovnim praksama i obukama, program privatnog zdravstvenog osiguranja i još mnogo toga. Sve ovo je razlog zbog kojeg je kompanija JTI dobila priznanje Top Employer četvrtu godinu zaredom“, izjavio je Viktor Veklič, potpredsednik i generalni direktor kompanije JTI za Zapadni Balkan. On je dodao da je proces dodele ovog priznanja svake godine sve stroži, što je još jedan razlog više da u JTI budu ponosni.

Zaposleni kompanije JTI

Dejvid Plink generalni direktor Top Employers Instituta izjavio je: „Verujem da su kompanije koje su dobile priznanje 2019. pokazale izuzetne uslove koje pružaju svojim zaposlenima i da podstiču razvoj ovih praksi time što svoje zaposlene stavljaju na prvo mesto. Ove kompanije pomažu obogaćivanju sveta rada svojom izuzetnom posvećenošću i izvrsnosti u ljudskim resursima i zbog ovoga su prepoznate kao poslodavci koji se biraju“.

O Top Employers Institutu

Osnovan pre više od 25 godina, Top Employers Institut je dodelio priznanja za više od 1.500 kompanija u 118 zemalja. Ove kompanije pozitivno utiču na živote više od šest miliona zaposlenih širom sveta. Kao nezavisna kompanija koja dodeljuje priznanja iz oblasti ljudskih resursa, Top Employers Institut ocenjuje učesnike kroz globalnu Anketu o najboljim praksama ljudskih resursa. Da bi dobile priznanje, kompanije moraju uspešno da ispune obavezan minimum uslova koje postavlja Top Employers Institut.

Japan Tobacco International (JTI) je najveći japanski investitor u Srbiji i među pet najvećih poreskih obveznika sa 2 milijarde dolara uplaćenih u budžet od 2006. do kraja 2018. godine. Jedina je inostrana kompanija koja otkupljuje domaći duvan, i ujedno najveći proizvođač duvana u Srbiji koji u Beogradu i u fabrici u Senti angažuje oko 1.000 zaposlenih, poljoprivrednika, članova njihovih porodica, kao i sezonskih radnika. Dobitnik je priznanja Virtus koje se dodeljuje za doprinos lokalnoj zajednici u kojoj kompanija posluje. Od kupovine fabrike u Senti 2006. godine, kompanija JTI je utrostručila udeo na tržištu, istovremeno izvozeći cigarete na tržišta Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Hrvatske i Albanije, i duvana u EU. 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

18 + 8 =