IKEA redefiniše vežbanje kod kuće sa novom DAJLIEN kolekcijom

IKEA predstavlja DAJLIEN, ograničenu kolekciju od 19 proizvoda za vežbanje koji omogućavaju ljudima da stvore zdrave navike i vode aktivniji život kod kuće.

Imajući na umu izazove i frustracije koje vežbanje kod kuće može nositi sa sobom, IKEA je želela da istraži načine na koje bi vežbanje u okviru našeg životnog prostora mogla da učini boljim i dostupnijim. Rezultat tog istraživanja je DAJLIEN kolekcija koja se bazira na uverenju da ukoliko možemo da pomognemo ljudima da vežbaju gde god žele, možemo da obezbedimo da čak i uslovi za kratku dnevnu fizičku aktivnost budu na dohvat ruke svima – svakog dana.

Kolekcija je razvijena na osnovu uvida stečenih prilikom poseta domovima u Njujorku, Čikagu, Londonu i Šangaju tokom kojih je IKEA prikupila informacije o iskustvima vežbanja kod kuće. Učesnici ankete su isticali motivaciju, ograničeni prostor i vremensko ograničenje kao najveće izazove sa kojima se suočavaju kada se radi o vežbanju kod kuće, ali i nelagodnost koju osećaju kada vežbaju u teretani. Istovremeno, ljudi doživljavaju proizvode za vežbanje kao glomazne i kao nešto što ne mogu da uklope u estetiku svog doma. DAJLIEN kolekcija sadrži pametne, prilagodljive proizvode koji se mogu koristiti na različite načine za prevazilaženje ovih izazova, omogućavajući ljudima da ostanu aktivni.

Inspirisana potrebom za multifunkcionalnim rešenjima koja se neprimetno uklapaju u dom, DAJLIEN kolekcija je delom oprema za vežbanje kod kuće, a delom prostor za odlaganje. Mnogi proizvodi iz kolekcije ne služe samo kao oprema za vežbanje, već i kao stilski i praktični komadi dizajna.

„U teretani se ne osećaju svi prijatno, a kod kuće, sa druge strane se često susrećemo sa prostornim i vremenskim ograničenjima. DAJLIEN je nastao iz želje da se pronađu pametna rešenja za ova ograničenja i da se pomogne ljudima da stvore odgovarajuće i motivišuće mesto za vežbanje“, kaže Sara Fager, dizajnerka u kompaniji IKEA iz Švedske. „Želeli smo da kreiramo pametne, lepe proizvode kako bismo inspirisali vežbanje kod kuće i učinili ga zabavnom, lakom i prirodnom svakodnevnom aktivnošću.”

Dom koji postaje aktivniji

Proizvodi u kolekciji DAJLIEN su dizajnirani uz korišćenje suptilnih boja i detalja, kako bi mogli bolje da se uklope u dizajn doma i prirodno postanu deo svakodnevnog okruženja. Kolekcija sadrži različite proizvode koji čine dom mestom u kojem se lako vežba. Ti proizvodi uključuju prostirke za vežbanje, step-up klupu, tegiće u obliku prstena – sve dizajnirane tako da budu jednostavni za korišćenje, odlaganje, i nošenje.

Jednako čvrsta i svestrana DAJLIEN klupa sa prostorom za odlaganje inspirisana je klasičnom opremom za teretanu i predstavlja centralnu tačku višefunkcionalnog dizajna kolekcije. Uz neklizajuću prostirku, zgodna je za različite vežbe, a istovremeno služi i kao mesto za odlaganje ili kao praktičan stočić za kafu u bilo kojoj prostoriji doma.

DAJLIEN nije samo oprema za fitnes, već uključuje i proizvode za oporavak i ublažavanje stresa, kao što su prečišćivač vazduha, trake za jogu, štitnike za kolena, loptu za masažu i prenosivi Bluetooth zvučnik, i to u nežnim i umirujućim nijansama. Kolekcija takođe uključuje i papuče, kao i dva različita ponča, za trenutke opuštanja i nege nakon vežbanja.

U esenciji DAJLIEN kolekcije je potreba da se podrži kretanje i pomogne ljudima da vode aktivniji život kod kuće. DAJLIEN pomaže da se premosti jaz između kuće i aktivnog života, i oslanja se na ideju da trening može poprimiti mnogo oblika i formi i da za jednostavno vežbanje kod kuće nije potrebno puno prostora.

Istražite DAJLIEN kolekciju u robnoj kući IKEA ili online na www.IKEA.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

2 × one =