Igor Mihailović nova food bloger zvezda
Završen „Staropramen kulinarski izazov“
U finalu ovogodišnjeg „Staropramen kulinarskog izazova“ „snage su odmerili“ tri talentovana ljubitelja kulinarstva – Srđan Jerinkić iz Kikinde, Igor Mihailović iz Aranđelovca i Dejan Stojković iz Bora. Njih trojicu je odabrao stručni žiri u konkurenciji više od 40 prijavljenih učesnika koji su u toku „Izazova“ osmislili originalne recepte inspirisane Staropramenom i češkom kuhinjom.
Zahvaljujući poznavanju „kulinarskih veština“, u finalu takmičenja trijumfovao je Igor Mihailović koji je kao glavnu nagradu osvojio svoj lični food blog, profesionalni foto aparat i kurs „food fotografije“. Jednom rečju, sve ono što je potrebno budućoj zvezi domaće food blogerske scene.
„Volim jela koja se brzo i lako pripremaju, a koja se opet uz malo mašte mogu lepo obogatiti. Tako sam se na takmičenje prijavio sa receptom „Uštipci od bifteka sa Staropramenom“. Obožavam da eksperimentišem sa ukusima, a moja ljubav prema kuvanju traje već nekih 15 godina. Sada taj hobi prerasta na jedan još viši nivo i jedva čekam da krenem sa vođenjem ličnog blog koji sam osvojio“ – izjavio je pobednik Igor Mihailović koji je nakon takmičenja odao svoj „tajni recept“ u pripremanju burgera: „Na burger treba staviti malo putera da bude sočniji, malo neočišćenog belog luka, kao i ruzmarin koji daje odlučnu aromu.“
Pored pobednika takmičenja, stručni žiri koji su činile poznate blogerke Maja Petrović, Maja Babić, Marija Sponza, Tanja Leković, Dragana Pušica, Olivera Senić i Aleksandra Jovanović, predstavnica portala Stvarukusa.rs, na osnovu pokazanog kulinarskog talenta kao drugoplasiranog proglasile su Srđana Jerinkića, dok je Dejan Stojković osvojio treće mesto.
Pobednički recept:
– 250 gr bifteka
– 0,5 dl Staropramen piva
– 2 jajeta
– 200 gr brašna
– kašičica maslinovog ulja
– so, biber, beli luk u prahu
Razbiti 2 jajeta i posebno umutiti belance, a sa žumancem umutiti brašno, Staropramen, maslinovo ulje i biber. Nakon toga dodati belance u smesu sa žumancem, kako biste dobili malo gušću smesu od smese za palačinke.
Usoljeni biftek uvaljati u brašno, nakon toga u pripremljenu smesu u potom staviti u vrelo ulje. Kratko propržiti, dok uštipci ne postanu zlatno žuti… možete ih servirati sa slatko-ljutim, tartar sosom ili sosom od 4 vrste sira.
Povezani članci
Privreda na putu zelene tranzicije
Kako će novi Zakon o energetici uticati na dalju dekarbonizaciju privrede?
Čak 31% ispitanika povratak na posao posle odmora smatra stresnim
z tri saveta kompanije Mars i brenda Orbit povratak u rutinu će biti lakši