Igor Mihailović nova food bloger zvezda
Završen „Staropramen kulinarski izazov“
U finalu ovogodišnjeg „Staropramen kulinarskog izazova“ „snage su odmerili“ tri talentovana ljubitelja kulinarstva – Srđan Jerinkić iz Kikinde, Igor Mihailović iz Aranđelovca i Dejan Stojković iz Bora. Njih trojicu je odabrao stručni žiri u konkurenciji više od 40 prijavljenih učesnika koji su u toku „Izazova“ osmislili originalne recepte inspirisane Staropramenom i češkom kuhinjom.
Zahvaljujući poznavanju „kulinarskih veština“, u finalu takmičenja trijumfovao je Igor Mihailović koji je kao glavnu nagradu osvojio svoj lični food blog, profesionalni foto aparat i kurs „food fotografije“. Jednom rečju, sve ono što je potrebno budućoj zvezi domaće food blogerske scene.
„Volim jela koja se brzo i lako pripremaju, a koja se opet uz malo mašte mogu lepo obogatiti. Tako sam se na takmičenje prijavio sa receptom „Uštipci od bifteka sa Staropramenom“. Obožavam da eksperimentišem sa ukusima, a moja ljubav prema kuvanju traje već nekih 15 godina. Sada taj hobi prerasta na jedan još viši nivo i jedva čekam da krenem sa vođenjem ličnog blog koji sam osvojio“ – izjavio je pobednik Igor Mihailović koji je nakon takmičenja odao svoj „tajni recept“ u pripremanju burgera: „Na burger treba staviti malo putera da bude sočniji, malo neočišćenog belog luka, kao i ruzmarin koji daje odlučnu aromu.“
Pored pobednika takmičenja, stručni žiri koji su činile poznate blogerke Maja Petrović, Maja Babić, Marija Sponza, Tanja Leković, Dragana Pušica, Olivera Senić i Aleksandra Jovanović, predstavnica portala Stvarukusa.rs, na osnovu pokazanog kulinarskog talenta kao drugoplasiranog proglasile su Srđana Jerinkića, dok je Dejan Stojković osvojio treće mesto.
Pobednički recept:
– 250 gr bifteka
– 0,5 dl Staropramen piva
– 2 jajeta
– 200 gr brašna
– kašičica maslinovog ulja
– so, biber, beli luk u prahu
Razbiti 2 jajeta i posebno umutiti belance, a sa žumancem umutiti brašno, Staropramen, maslinovo ulje i biber. Nakon toga dodati belance u smesu sa žumancem, kako biste dobili malo gušću smesu od smese za palačinke.
Usoljeni biftek uvaljati u brašno, nakon toga u pripremljenu smesu u potom staviti u vrelo ulje. Kratko propržiti, dok uštipci ne postanu zlatno žuti… možete ih servirati sa slatko-ljutim, tartar sosom ili sosom od 4 vrste sira.
Povezani članci
Predstavljamo listu filmova i serija koje će vam ulepšati novogodišnje praznike
Praznici su pravo vreme za opuštanje i uživanje u toplini doma, period kada se povlačimo iz sveta
Nov izveštaj otkriva hitne potrebe za promenama zakona i podrškom žrtvama nasilja
Doprinos organizacije Fenomena fokusiran je na član 22 Istanbulske konvencije
A1 Srbija dobitnik SAM nagrade „Kampanja od nacionalnog značaja“
Kampanja „Mreža najvažnijih influensera“ prepoznata kao primer društvene odgovornosti