Gebrüder Weiss Srbija imenovala novog direktora za Srbiju

Beograd, 12. novembar 2019. godine – Gebrüder Weiss, najstarija transportna i logistička kompanija na svetu, imenovala je Rolanda Raitha za novog direktora u Srbiji. Pored Srbije, on je takođe nadležan i za poslovanje kompanije Gebrüder Weiss Crna Gora, koja ima svog direktora.

Gospodin Raith je već više od 20 godina u ovoj kompaniji i u toku tog perioda zauzimao je nekoliko značajnih pozicija, uključujući i funkciju direktora filijale Gebrüder Weiss Slovenije.

Od dolaska na tržište Srbije, kompanija Gebrüder Weiss uložila je više od 16 miliona evra u logističke terminale, opremu, poslovne zgrade, parking prostor i nekretnine. Danas ovo specijalizovano logističko preduzeće zapošljava oko 250 ljudi na tri lokacije u Srbiji i nudi svojim klijentima kompletan spektar logističkih usluga na logističkom prostoru od 20.000 metara kvadratnih.

Strateški cilj kompanije je da, zajedno sa gospodinom Raithom, nastavi da jača svoju poziciju u Srbiji, ali i tržištima centralne i jugoistočne Evrope gde posluje na više od 90 lokacija.

O kompaniji Gebrüder Weiss

Sa više od 7.100 zaposlenih, 150 lokacija u vlasništvu kompanije i godišnjim prometom od 1,67 milijardi evra (2018), Gebrüder Weiss se ubraja među vodeće evropske transportne i logističke kompanije. Pod krovom Gebrüder Weiss Holding AG sa sedištem u Lauterahu (Austrija) ova kompanija, pored svojih glavnih oblasti poslovanja na polju drumskog, vazdušnog i pomorskog transporta robe, kao i logistike, obuhvata i niz visoko specijalizovanih rešenja za određene delatnosti i ćerke kompanije – među njima i logistički konsalting x|vise, tectraxx (specijalista za visokotehnološke kompanije), dicall (komunikaciona rešenja, istraživanje tržišta, obuka), Rail Cargo (železnički transport) i servis za dostavu paketa Gebrüder Weiss, suvlasnika austrijskog DPD. Ovaj paket usluga omogućava koncernu da brzo i fleksibilno reaguje na potrebe klijenata. Zbog velikog broja ekoloških, ekonomskih i socijalnih mera, ova porodična kompanija, čija istorija seže u prošlost više od 500 godina, smatra se i danas predvodnikom na području održivog privređivanja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

eight + 2 =