AmCham izabrao novi Upravni odbor, na čelu Zoran Petrović, Raiffeisen banka

Godišnja nagrada „Heroj“ dodeljena kampanjii „Pruži korak“

Beograd, 27. februar 2020. godine – Američku privrednu komoru u Srbiji (AmCham) u naredne dve godine vodiće novi Upravni odbor na čijem će čelu, u dvogodišnjem mandatu, biti Zoran Petrović, predsednik izvršnog odbora Raiffeisen banke.

Pored novog predsednika, glasanjem kompanija članica, na sinoćnoj Generalnoj skupštini AmCham-a izabrani su i Ivan Miletić, Philip Morris International, prvi potpredsednik, Ronald Seeliger, Hemofarm,drugi potpredsednik, kao i 4 člana UO:Živorad Vasić, IHG Area,Milana Jević Gledović, Delhaize Serbia, Sandra Marinković, MSD,i Borislav Miljanović, Represent System.

„Kao vodeća nezavisna poslovna asocijacija, AmCham će se i u narednom periodu zalagati za unapređenje poslovnog okruženja u Srbiji, ubrzavanje ekonomskih i regulatornih reformi, kao i za uspostavljanje predvidivih i jednakih pravila poslovanja za sve. Nastavićemo da pružamonedvosmislenu podršku Vladi Srbije usprovođenju reformi, ali ibiti konstruktivna kritika koju će uvek pratiti formulisani predlozi i dobre prakse u oblastima u kojima privreda prepoznaje potrebu za unapređenjem. Ukratko, nastavićemo da budemo uši i oči privrede, i partner Vladi sa visoko zavrnutim rukavima, spremni na stalni otvoreni dijalog“, preuzimajući mesto novog predsednika AmChama, istakao jeZoran Petrović.

Petrovićse zahvalio dosadašnjoj predsednici, Jeleni Pavlović, na izuzetnoj posvećenosti i energiji, zahvaljujući kojoj su brojne inicijative i zalaganja AmChama prepoznat kao kvalitetan doprinos poboljšanju poslovne klime u Srbiji.

Osvrćući se na rezultate u prethodnom periodu, Jelena Pavlović je istakla da je veoma važno da pohvalimo i ohrabrimo sprovedene reforme i sve inicijative zahvaljujući kojima naše članice, ali i kompletna privreda Srbije danas lakše, brže i jevtinije posluje.

„Iako je pred nama još puno izazova, u prethodnom periodu ostvarena jemakroekonomska stabilnost, preduzeti su koraci na smanjenju sive ekonomije, reformisan je inspekcijski nadzor, ali je i proces pribavljanja građevinskih dozvola jednostavniji i efikasniji nego ikada. Pored toga, Srbija je nastavila sa digitalizacijom, uvođenjem eUprave, reformom Poreske uprave, reformama u domenu radnog prava, a vodili smo i veoma konstruktivan dijalog na temu pravosuđa“, rekla je Jelena Pavlović.

AmCham nagrada za „Heroja“ godine

Predstavnici AmChama-a, sedmu godinu za redom, imali su zadatak da među izuzetnim pojedincima, ustanovama i neprofitnim organizacijama, izaberu samo jednog „Heroja“ koji je svojim aktivnostima ostvario izuzetan uticaj na celokupno društvo. Ovogodišnja nagradaAmCham „Hero“dodeljena jeTamari Klarić, Bogdanu Stevanoviću i kampanjii „Pruži korak“udruženja NURDOR. Zahvaljujući kampanji„Pruži korak“ i aplikaciji koja je okupila 500.000 ljudi i preko 60 kompanija, prikupljeno je preko 50 miliona dinaraza izgradnju NURDOR Roditeljske kuće, kao podrška deci oboleloj od raka i njihovim porodicama.

Društveno odgovorne kompanije za svaki od pređenih kilometara, koje su korisnici aplikacije napravili, odvojili su odgovarajuću svotu novca. Aplikacija je i dalje aktivna i svako ko je instalira putem mobilnog telefona može joj se pridružiti.

„Kao organizacija koja okluplja kompanije, jednoglasnom odlukom odlučili smo se da ove godine bude nagrađena inicijativa koja je za isti cilj ujedinili pojedince i kompanije, pokazujući da nema velikog i malog dopinosa, malih i velikih koraka, malog i velikog truda, već da je isključivo zajednička akcija ta koja donosi rezultat! Zahvaljujemo se Tamari i Bogdanu, i sa nestrpljenjem očekujemo njihove naredne projekte“,istakla je Jelena Pavlović.

Upravni odbor AmCham-a čini 9 članova:

Zoran Petrović, Raiffeisen banka, predsednik, Ivan Miletić, Philip Morris Internationa,prvi potpredsednik, Ronald Seeliger, Hemofarm,drugi potpredsednik, Biljana Bujić, sekretar blagajnik, članovi: Živorad Vasić, IHG Area, Dragan Lupšić, Coca-Cola HBC Srbija, Milana Jević Gledović, Delhaize Serbia, Sandra Marinković,MSD, Borislav Miljanović, Represent Systemi član UO po službenoj dužnosti: Suzanne Platt, Commercial Attaché, Ambasada SAD.

Američka privredna komora u Srbiji predstavlja 200 američkih, međunarodnih i domaćih kompanija koje zapošljavaju oko 95,000 građana Srbije i koje su ukupno u zemlju investirale četrnaest milijardi evra. Američka privredna komora je vodeća nezavisna poslovna asocijacija u Srbiji koja svoje aktivnosti bazira na unapređenju poslovnog okruženja, profesionalnom usavršavanju, edukaciji i promociji svojih članova, kao i na omogućavanju poslovnih kontakata među članstvom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

four + 14 =