AmCham izabrao nove članove UO i nastavlja da radi na kreiranju boljeg poslovnog okruženja

Godišnja HERO nagrada medicinskim radnicima kao istinskim herojima današnjice

Beograd, 26. februar 2021. godine Članice Američke privredne komore u Srbiji (AmCham) na Generalnoj skupštini, izabrale su dva nova člana Upravnog odbora. Na osnovu glasanja, Biljana Bujić iz kompanije KPMG produžiće svoj mandat na poziciji sekretara blagajnika, kao i Svetoslav Atanasov, Coca-Cola HBC Serbia & Montenegro, koji će mandat produžiti na poziciji člana Upravnog odbora.

Zoran Petrović, predsednik UO, predstavio je rezultate rada u prethodnoj godini i najavio obeležavanje 20 godina uspešnog poslovanja AmCham-a, vodeće nezavisne poslovne asocijacije  u Srbiji.

Uprkos ulasku u drugu godinu COVID pandemije, članice AmCham-a su umereni optimisti u pogledu razvoja poslovanja. „Kao i u prethodnih 20 godina, naš cilj je da, u saradnji sa državom pokrenemo inicijative i doprinesemo kreiranju strategija i politika koje poboljšavaju regulatorni okvir poslovanja i podstiču rast srpske privrede i povećanje broja radnih mesta.“ – istakao je Zoran Petrović.

U 2021. godini AmCham članice kao najvažnije  preduslove za rast, ističu odlučniji napredak u institucionalnim reformama – daljem unapređenju vladavine prava, efikasnosti pravosuđa i borbi protiv korupcije. Osim na ovim zahtevnim reformama AmCham vidi prostor za unapređenje efikasnosti javne administracije kroz omogućavanje elektronskog komuniciranja sa svim organima, optimizaciji procedura, njihovoj digitalizaciji, kao i poboljšanju  poreskih, carinskih i procedura iz oblasti deviznog poslovanja i zdravstva. Suzbijanje nelegalne trgovine na internetu, unapređenje ekoloških zakona i radno pravnog zakonodavstva svakako ostaju visoko na listi prioritetnih reformi za bolji privredni ambijent.

AmCham HERO nagrada medicinskim radnicima

AmCham nije imao dilemu u kom sektoru treba tražiti kandidate za nagradu. Svi medicinski radnici i nemedicinsko osoblje, koji su od početka u COVID bolnicama i jedinicama intenzivne nege boreći se za živote naših sugrađana, zaslužuju nagradu. AmCham Upravni odbor je doneo odluku da su laureati AmCham Leader in Change HERO nagrade za 2021. godinu: doktorka Vojislava Nešković, vanredni profesor na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu i anesteziolog u Vojnomedicinskom centru Karaburma, i doktor Steva Stanišić, infektolog i anesteziolog na Univerzitetskom kliničkom centru u Nišu.

„Ove godine HERO nagrada ide u ruke onih koji to najviše zaslužuju, istinskih heroja današnjice, naših zdravstvenih radnika. Ovom prilikom želeli bismo da se zahvalimo svim medicinskim radnicima, koji su u prethodnoj godini na svim frontovima rizikovali svoje zdravlje i živote kako bi spasili naše i živote naših bližnjih.  AmCham  odaje duboku počast  svima koji su u borbi za živote drugih izgubili svoj.“ – zaključio je Zoran Petrović, predsednik UO Američke privredne komore.

Upravni odbor AmCham-a čini 9 članova:

Zoran Petrović, Raiffeisen banka, predsednik, Ivan Miletić, Philip Morris International, prvi potpredsednik, Ronald Seeliger, Hemofarm, drugi potpredsednik, Biljana Bujić, KPMG, sekretar blagajnik.

Članovi: Svetoslav Atanasov, Coca-Cola HBC Serbia & Montenegro,  Živorad Vasić, IHG, Milana Jević Gledović Delhaize Serbia, Borislav Miljanović, Represent System, Sandra Marinković, MSD,i član UO po službenoj dužnosti: Rachel Duran, Senior Commercial Officer, Ambasada SAD.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

nine + fifteen =